Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Організація освітнього процесу в закладі дошкільної освіти в умовах сьогодення

    29/08/2024

    28 серпня 2024 року працівники кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО в дистанційному форматі провели обласний інструктивно-методичний семінар «Організація освітнього процесу в закладі дошкільної освіти в умовах сьогодення». 

    Відкрила захід Олена Сокуренко, к. пед. н., доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО.

    Василь Шуляр, д. пед. н., професор кафедри мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, член редакційної колегії журналів «Українська література в загальноосвітній школі», «Дивослово: Українська мова й література в навчальних закладах», «Вересень», привітав учасників та наголосив на важливості сфери дошкільної освіти, її труднощах і проблемах, а також подякував педагогам ЗДО за їхню роботу.

    Олена Хартман, к. психол. н., старший науковий співробітник лабораторії психології дошкільника Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПН України, надала педагогам дошкілля корисні рекомендації щодо особистої психологічної підтримки, а також тих, хто знаходиться поруч у складних реаліях сьогодення.

    Олена Маланчук та Галина Лебідь, методисти кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, висвітлили питання з організації дошкільної освіти у 2024–2025 н. р.

    Ірина Романюк, старший викладач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, розкрила роль засідання педагогічної ради для організованого початку нового навчального року в ЗДО.

    Лія Олійник, к. пед. н., доцент, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, акцентувала увагу на утвердженні української національної і громадянської ідентичності педагогічних працівників ЗДО з метою патріотичного виховання дошкільників.

    Олена Сокуренко підбила підсумки заходу.

    Педагогічні працівники дошкілля Миколаївщини подякували організаторам та спікерам за розкриття важливих питань дошкільної освіти в умовах сьогодення.