Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Онлайн-зустріч з учасниками першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

    29/11/2023

    28 листопада 2023 року в дистанційному форматі відбувся інструктивно-методичний семінар з питань організації та проведення першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінаціях: «Українська мова і література», «Географія», «Образотворче мистецтво», «Фізика». 

    Василь Шуляр, д.пед.н., доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, мотивував учителів до участі в конкурсі, акцентував увагу на внутрішній потребі постійно розвивати педагогічну майстерність, побажав розцінювати свої результати як умову для подальшого самовдосконалення, позитивного налаштування, віри у власні сили.

    Анжела Тюпа, методист навчально-методичної лабораторії акмеології МОІППО, ознайомила учасників та членів фахового журі з організаційно-методичними аспектами проведення відбіркового етапу першого туру конкурсу, визначила першочергові дії. 

    Наталя Махровська, к.ф.-м.н., доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, висвітлила особливості використання ІКТ-прийомів для реалізації практичної роботи в номінаціях.

    Рекомендації щодо підготовки до конкурсних випробувань відбіркового етапу надали куратори номінацій та  працівники МОІППО: Олена Ліскович, Ганна Погромська («Фізика»), Дмитро Крик («Образотворче мистецтво»). 

    Учасники продемонстрували професійну компетентність, методичну майстерність, мобільність мислення, творчість, інноваційність.

    Зустріч була насичена різноманітними творчими знахідками та нестандартними рішеннями щодо викликів, які ставить перед учителями освіта в реаліях воєнного часу.