Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Онлайн-засідання обласної творчої групи педагогів дошкільної освіти

    01/04/2024

    23 та 30 березня 2024 року з метою підвищення професійної компетентності педагогів кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО проведено перше засідання обласної творчої групи «Формування соціально-громадянської компетентності в дітей дошкільного віку засобами художньо-мовленнєвої діяльності».

    Олена Сокуренко, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, привітала учасників і наголосила на важливості формування соціально-громадянської компетентності в період дошкільного дитинства.

    Галина Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, ознайомила із цілями та завданнями роботи творчої групи на 2024 рік.

    Під час теоретичної частини заходу:

    • розставлено акценти щодо структурних складових соціально-громадянської компетентності (Олена Сокуренко);
    • окреслено особливості художньо-мовленнєвої діяльності як засобу формування соціально-громадянської компетентності (Галина Лебідь);
    • висвітлено засоби художньо-мовленнєвої діяльності в роботі з дітьми дошкільного віку (Олена Маланчук, методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО).

    У практичній частині учасники творчої групи репрезентували моделі формування соціально-громадянської компетентності у вихованців закладів дошкільної освіти Миколаївщини та фрагменти відеозаписів розваг, обговорили алгоритм дій з узагальнення напрацьованих матеріалів.

    Підбиваючи підсумки, освітяни відзначили актуальність і практичну спрямованість заходу.