Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Онлайн-семінар для вчителів математики науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» «Результативна природничо-математична освіта в науково-педагогічному проєкті «Інтелект України» у базовій школі»

    02/11/2021

    Відповідно до річного плану роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, з метою формування професійної компетентності педагогів закладів загальної середньої освіти щодо викладання математики у 5–6 класах за проєктом «Інтелект України» 28 жовтня 2021 року кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової
    освіти проведено онлайн-семінар для вчителів математики науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» (далі – Проєкт) «Результативна природничо-математична освіта в науково-педагогічному проєкті «Інтелект України» у базовій школі» (далі – Семінар)

    Із вітальним словом до учасників Семінару звернулася Сокуренко Олена Олексіївна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, яка акцентувала увагу на наступності в реалізації завдань стандартів початкової та базової середньої освіти в Проєкті. Лебідь Галина Сергіївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор Проєкту в Миколаївській області, надала інформацію щодо впровадження Проєкту в закладах Миколаївської області.

    Донченко Світлана Олексіївна, доктор педагогічних наук, керівник творчої групи математиків Проєкту, авторка науково-методичних комплектів «Математика, 5–11 класи» (м. Харків), розкрила теоретико-методичні засади викладання математики у 5–6 класах. Під час практичного блоку педагоги представили відео вправ із математики, у ході яких продемонстрували свою майстерність. Усі учасники Семінару взяли участь у майстер-класі щодо методики розв’язування математичних задач за Проєктом, який проведено Наталією Анатоліївною Махровською, кандидатом фізико-математичних наук, доцентом кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, методистом Проєкту в Миколаївській області. Учителі математики, які працюють за Проєктом в базовій школі, обмінялися досвідом, отримали нові можливості й перспективи співпраці з колегами.

    У заході взяли участь педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Миколаївської області; науково-педагогічні працівники МОІППО (усього – 20 осіб).