Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Офіс молодого педагога Миколаївщини

    17/05/2024

    16 травня 2024 року кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО в дистанційному форматі проведено перший вебінар обласного сертифікованого заходу – пролонгованого семінару-практикуму «Офіс молодого педагога Миколаївщини. Практики формування компетентностей ХХІ століття «Life skills» у дітей та дорослих» для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти віком до 35 років. 

    Мета  – сприяння професійному саморозвитку молодих педагогів щодо формування життєвих навичок «Life skills» у вихованців.

    Захід відкрила Вікторія Стойкова, к. пед. н., доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка розкрила базові ознаки й складові сучасних педагогічних технологій для розвитку ключових компетентностей, наскрізних умінь, запропонувала креативні підходи до підготовки сучасних уроків. 

    Під час виконання вправ молоді педагоги вдосконалювали навички: креативність, когнітивну гнучкість, критичне мислення.

    Наталія Клименюк, к. пед. н., доцент, завідувач кафедри, висвітлила такі питання: 

    • Зміст і вимоги нормативних документів щодо формування життєвих навичок у дітей.
    • Формула нової школи: ключові компетентності для життя (канва наскрізних умінь, спільних для всіх компетентностей; універсальні компетенції для професійного саморозвитку та сучасного життя; формування «Life skills» у сучасній школі: підходи, інструменти, досвід, перспективи впровадження).

    Підбиваючи підсумки, учасники (усього – 61 особа) відзначили актуальність заходу та наголосили на необхідності роботи саме з молодими педагогами, які набувають практичного досвіду в цей нелегкий воєнний час.