Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний вебінар «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги»

    07/02/2024

    06 лютого 2024 року навчально-методичною лабораторією акмеології МОІППО  в межах проєкту «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів ЗЗСО Миколаївської області проведено обласний вебінар «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «Разом переможемо!» (далі – Вебінар).

    У межах проєкту організовано змагання з баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та чирлідингу, надано методичну допомогу вчителям фізичної культури представниками федерацій зазначених видів спорту. 

    Алла Веліховська, директор департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА, відкрила Вебінар та подякувала керівникам спортивних команд за активну участь, а також зазначила, що наразі в Миколаївській області зареєстровано 511 команд. 

    Василь Шуляр, д. пед. н., доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, звернувся до присутніх з вітальним словом і наголосив на важливості спорту в шкільному віці.

    Олена Вітковська, завідувач навчально-методичної лабораторії акмеології МОІППО, акцентувала увагу на загальних положеннях проєкту, організації районних майданчиків для змагань і дотриманні правил безпеки. 

    Олена Мошків, головний спеціаліст Миколаївського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ, розкрила особливості організації обласних змагань у лютому – травні 2024 року.

    У ході Вебінару представники федерацій за кожним представленим видом спорту надали рекомендації керівникам спортивних команд з актуальних фахових питань.

    Консультаційні секції для педагогів провели: 

    • Любов Бєнєр, представник Миколаївського обласного відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації чирлідингу груп підтримки спортивних команд;
    • Тетяна Андрійчук, директор КЗ «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради; 
    • Володимир Трощенко, відповідальний за роботу туристського відділу КЗ «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради, заслужений працівник освіти, туризму України, методист вищої категорії, суддя національної категорії;
    • Сергій Болілий, перший заступник голови Миколаївської обласної асоціації футзалу;
    • Геннадій Глазко, віцепрезидент ГО «Федерація волейболу Миколаївської області», тренер-викладач вищої категорії;  
    • Ганна Череповська, заступник директора з навчально-тренувальної роботи Миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 4 з баскетболу, представник ГО «Миколаївська обласна федерація баскетболу».

    Усього у Вебінарі взяли участь 258 осіб.