Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний вебінар «Мистецькі відкриття: презентація підручника з мистецтва для 6 класу»

    03/04/2023

    31 березня 2023 року у форматі Zoom-конференції кафедрою теорії та методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти спільно з Українським освітянським видавничим центром «Оріон» проведено вебінар для вчителів мистецької освітньої галузі «Мистецькі відкриття: презентація підручника з мистецтва для 6 класу» Нова українська школа. Спікери – Людмила Аристова, доцент кафедри музичного мистецтва Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, доктор філософії в галузі освіти, доцент, Наталія Чен, доктор філософії в галузі освіти, доцент. 

    На початку зустрічі учасники вебінару оплесками привітали авторів підручника Людмилу Аристову, Наталію Чен і головного редактора Українського освітянського видавничого центру «Оріон» Ірину Красуцьку. Ірина Красуцька розповіла про концепцію створення підручника «наші підручники не для дітей війни, а для дітей ПЕРЕМОГИ. Сьогодні наша розмова про мистецтво… Про те, що допомагає нам триматися…». Представила авторок підручника та передала їм слово.

    Людмила Аристова, розповіла про методичне забезпечення, структуру підручника, розкрила зміст І та ІІ семестру, звернула увагу на новинки у підручнику та інтернет-ресурси щодо використання вчителем на уроці музичного мистецтва.

    Наталія Чен, розкрила палітру мистецьких жанрів у 6 класі, прокоментувала зміст І та ІІ семестрів. Звернула увагу на «Кейс взаємодії і синтезу мистецтв», рубрику «Для допитливих», яка є наскрізною в змісті підручника для учнів із музичного та образотворчого мистецтв.

    – Звертаюся до вчителів, пам’ятайте: урок музики – це урок музики, урок образотворчого мистецтва – урок мистецтва, урок математики – математики, урок літератури – літератури, мають тексти музичні, літературні та ін. Мудрості вам у використанні методичного апарату підручника – підсумував Василь Шуляр, доктор педагогічних наук, доцент, директор МОІППО, заслужений учитель України.

    Учасники заходу щиро подякували спікерам за плідну працю у створенні сучасного навчально-методичного забезпечення з мистецтва для учнів 6 класу, креативну презентацію та спілкування. 

    На завершення учасники вебінару разом із Андрієм Хливнюком «Бумбокс» виконали пісню «Ой у лузі червона калина».