Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний тренінг «Громадянська освіта: нові ідеї та стратегії адаптації»

    30/03/2023

    У межах співпраці з громадською організацією «ГО ГЛОБАЛ», із метою підвищення компетентності педагогів 29 березня 2023 року кафедрою філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів МОІППО проведено обласний тренінг «Громадянська освіта: нові ідеї та стратегії адаптації» (далі – Тренінг).

    Мета Тренінгу – презентація збірника методичних матеріалів для інтегрованого курсу «Громадянська освіта. 10 клас», що розроблений згідно з проєктами ІКЕХ (Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів), зокрема програми «Мріємо та діємо» і проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність»; підготовка освітян до викладання в умовах воєнного стану.

    Під час Тренінгу розглядалися такі питання: 

    • Огляд методичних матеріалів для інтегрованого курсу «Громадянська освіта. 10 клас»: структура посібника та тематичні розділи.
    • Презентація окремих розділів посібника «Громадянська освіта»: інтеграція активностей і вправ».

    Безпосередньо модифікували для онлайн-навчання та аналізували вправи з таких тем: «Як організувати і провести кампанію із захисту прав людини» (В. В. Гладун); «Стереотипи та упередження» (Г. Ю. Суріна); «Влада в демократичній державі» (О. А. Іртищева).

    Учасники Тренінгу отримають зазначений вище посібник у паперовому варіанті.