Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання предмета «Природознавство. Твої фізичні відкриття» у 5–6 класах за проєктом «Інтелект України»

    19/10/2022

    18 жовтня 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій спільно з кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО проведено обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання предмета «Природознавство. Твої фізичні відкриття» у 5–6 класах за проєктом «Інтелект України».

    Вікторія Стойкова, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, консультант проєкту «Інтелект України» у Миколаївській області, привітала учасників заходу та розкрила важливість ціннісних аспектів сучасної освіти.

    Галина Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор проєкту в Миколаївській області, ознайомила присутніх із результатами впровадження науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» на Миколаївщині.

    Забезпечення наступності викладання предметів у початковій та основній школі є запорукою якісного й ефективного навчання. Вікторія Бондаренко, старший викладач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, коуч проєкту, розкрила особливості вивчення фізичних понять на уроках предмета «Я пізнаю світ» у початковій школі.

    Олена Ліскович, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, окреслила нові акценти в реалізації компетентнісного підходу в навчанні за проєктом «Інтелект України».

    Наталя Махровська, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, запропонувала в практичній частині заходу електронні ресурси для візуалізації навчального матеріалу й ефективної організації навчальної діяльності учнів. 

    Олена Кудревич, учитель фізики Первомайської гімназії № 2 Первомайської міської ради, старший учитель, продемонструвала інтерактивні вправи, створені на основі навчальних матеріалів за допомогою сервісу Wordwall.

    Важливим етапом навчання предмета «Природознавство. Твої фізичні відкриття» є проведення наукового дослідження. Особливості його організації розкрила Наталя Сидорова, учитель фізики, заступник директора з навчально-виховної роботи Миколаївського ліцею імені Олега Ольжича Миколаївської міської ради. 

    Микола Пономарчук, учитель фізики Баштанського ліцею № 1 Баштанської міської ради, поділився досвідом вивчення теми «Будова атома» у 5 класі та висловив побажання щодо урізноманітнення навчальних матеріалів покликаннями на цифрові ресурси (зокрема з елементами доповненої реальності), що сприятиме підвищенню інтересу учнів до навчання.

    Під час панельної дискусії учасники обговорили ефективні прийоми активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках предмета «Природознавство. Твої фізичні відкриття» і зазначили, що готові тримати освітянський стрій, доки наші захисники боронять рідну країну від агресора.

    Слава Україні!