Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання предмета «Математика» у 5–6 класах за проєктом «Інтелект України»

    24/10/2022

    20 жовтня 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій спільно з кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО проведено обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання предмета «Математика» у 5–6 класах за проєктом «Інтелект України».

    Вікторія Стойкова, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, консультант проєкту «Інтелект України» у Миколаївській області, виступила з вітальним словом і висвітлила актуальність ціннісного аспекту в умовах реформування сучасної освіти.

    Галина Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор проєкту в Миколаївській області, надала відомості про хід реалізації науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» на Миколаївщині з 2016 року.

    Практичний досвід впровадження формувального оцінювання навчальних досягнень учнів на уроках математики в початковій школі представила Тетяна Яблонська, учитель початкових класів Миколаївського ліцею імені Олега Ольжича Миколаївської міської ради, учитель-методист, коуч проєкту «Інтелект України».

    Наталя Махровська, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, розпочала практичну частину семінару оглядом доцільних цифрових засобів для візуального представлення навчальних матеріалів. 

    Досвідом навчання математики у проєкті «Інтелект України» в умовах дистанційної освіти поділилися Ольга Дудєва, учитель математики Баштанського ліцею №1 Баштанської міської ради Баштанського району (про особливості роботи з графічним планшетом під час уроків математики) та Олена Пархоменко, учитель математики Первомайської гімназії № 5 Первомайської міської ради (про ефективне використання засобів комунікації та оберненого зв’язку вчителя і учнів).

    Олена Мойсеєнко, учитель математики Миколаївської гімназії № 31 Миколаївської міської ради порівняла специфіку викладання предмета «Математика» за модельною програмою М. В. Беденко та за проєктом «Інтелект України».

    Під час панельної дискусії учасники обговорили особливості формувального оцінювання та оформлення зошиту спостережень вчителя математики.

    Слава Україні!