Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання біології за проєктом «Інтелект України»

    04/11/2022

    03 листопада 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій спільно з кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО  проведено обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання біології за проєктом «Інтелект України» (далі – Семінар).

    Із вітальним словом до учасників Семінару звернулася Галина Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор проєкту «Інтелект України» у Миколаївській області, яка акцентувала увагу на важливості впровадження проєкту на Миколаївщині.

    Вікторія Стойкова, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, консультант проєкту «Інтелект України» у Миколаївській області, висвітлила актуальність ціннісного аспекту в умовах реформування сучасної освіти.

    Ірина Мироненко, старший викладач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, тренер проєкту «Інтелект України», розповіла про особливості викладання біології за проєктом.

    Людмила Кушнір, учитель біології Баштанського ліцею № 1 Баштанської міської ради, учитель-методист, поділилася досвідом роботи за програмою проєкту на Миколаївщині й зосередила увагу на  особливостях викладання біологічної складової у 5–6 класах.

      Світлана Рябова, учитель біології Миколаївської гімназії № 6 Миколаївської міської ради, надала рекомендації щодо використання компетентнісно орієнтованих завдань на уроках біології у 7-му класі за проєктом.

    Учасники Семінару визначили переваги роботи вчителя за матеріалами науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»: у ході навчання школярів за програмами проєкту вже з 6-го класу формується система біологічних понять, учні готуються до ЗНО з біології.

    Щиро вдячні кожному учасникові Семінару та бажаємо нових професійних звершень під вільним, мирним небом України.

    Працюємо далі!