Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Тарас Шевченко в українській педагогіці та виховному процесі закладу освіти»

    07/03/2024

    З метою підвищення рівня управлінських компетентностей заступників директорів з виховної роботи закладів освіти інтернатного типу, спеціалізованої освіти Миколаївської обласної ради засобами педагогіки Тараса Шевченка та з нагоди 210-річчя з дня народження Кобзаря 06 березня 2024 року кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО проведено обласний семінар «Тарас Шевченко в українській педагогіці та виховному процесі закладу освіти».   

    Відкрила семінар Ольга Мілєйко, методистка кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО, яка наголосила на особливій значущості творів Т. Шевченка у виховному процесі закладу освіти в час воєнного протистояння з агресором. Ольга Олексіївна висвітлила питання «Виховне спрямування творів Т. Г. Шевченка в сучасному освітньому просторі».

    Василь Шуляр, д. пед. н., доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, розкрив тему «Тарас Шевченко в системі цінностей», що є важливою у вихованні здобувачів освіти в сучасній українській школі. 

    Наталія Клименюк, к. пед. н., доцент, завідувачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО, розповіла про Шевченка-художника, твори якого не вивчалися за шкільною програмою, продемонструвала рідкісні картини талановитого митця.

    Світлана Рожко, старший вихователь,  Олександра Гаркуша, педагог-організатор Мішково-Погорілівської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради,  акцентували увагу на творах поета національно-патріотичного змісту, що є особливо актуальними під час захисту своєї держави від ворога: «Борітеся поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!». Колеги поділилися досвідом організації та проведення літературних ігор за творчістю Т. Г. Шевченка з використанням інноваційних інформаційних технологій.

    За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у виховання здобувачів освіти в умовах воєнного стану та з нагоди 210-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка нагороджено  учасників семінару: Маргариту Курзіну, Яну Котенко, Світлану Рожко, Олександру Гаркушу.

    Педагоги відвідали виставку картин миколаївського художника Леоніда Ященка «Місто моє, Миколаїв» у Галереї мистецтв МОІППО.

    Семінар відбувся в доброзичливій діловій атмосфері.

    У заході взяли участь 30 осіб.