Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Реалізація ідей НУШ у курсі математики за новим Державним стандартом базової середньої освіти у 5–6 класах

    14/02/2022

    10–11 лютого 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  проведено онлайн-зустрічі в межах пролонгованого-семінару «Реалізація ідей НУШ у курсі математики за новим Державним стандартом базової середньої освіти у 5–6 класах». 

    Мета заходу – надання допомоги вчителям, які впроваджуватимуть засади Нової української школи у 2022–2023 навчальному році. Учасники ознайомилися з особливостями реалізації модельних навчальних програм із математики авторських колективів: М. Василишин, А. Миляник, М. Працьовитий, Ю. Простакова, О. Школьний та М. Бурда, Д. Васильєва.

    Діана Кушнір, методист із математики та природничих наук видавництва «Формула», представила підручник «Математика, 5 клас»,  перевагами якого є доступність подання теорії, навчання через практику, реалізація спірального підходу, проєктна діяльність  та випереджаюче навчання.

    Дарина Васильєва, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Інституту педагогіки, НАПН України, презентувала підручник «Математика, 5 клас» (автори: Г. Бевз, В. Бевз, Д. Васильєва, Н. Владімірова) та звернула увагу на зв’язок змісту модельної програми із запропонованим матеріалом підручника, компетентнісну складову. Автор зауважила, що підручник є першим у серії підручників для 5–9 класів.

    Освітяни області подякували за цікаві поради та авторські підручники, що сприятимуть розвитку особистості учня через формування математичної компетентності у взаємозв’язку з іншими ключовими компетентностями. 

    Запис зустрічі доступний до перегляду на YouTube-каналі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та сайті «Математика у цифровому суспільстві».

    Загальна кількість учасників заходу – 400 осіб.