Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Гендерна соціалізація та профорієнтація здобувачів освіти: недискримінаційний підхід»

    11/10/2024

    З метою підвищення рівня фахових  компетентностей для практичних  психологів, соціальних педагогів, педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти 10 жовтня 2024 року кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти спільно з навчально-методичною лабораторією практичної психології та соціальної роботи, навчально-методичною лабораторією акмеології МОІППО проведено обласний семінар «Гендерна соціалізація та профорієнтація здобувачів освіти: недискримінаційний підхід».

    Відкрила семінар Наталія Клименюк, к. пед. н., завідувачка кафедри, й окреслила основні засади недискримінаційного підходу в освіті.

    Ольга Мілєйко, методистка кафедри, наголосила на важливості гендерної компетентності у професійній діяльності педагогів.  

    Олена Вітковська, завідувачка навчально-методичної лабораторії акмеології, висвітлила питання «Формування гендерної культури здобувачів освіти: стереотипи у вихованні», а Аліна Кучеренко, методистка навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи, розповіла про гендерне виховання в закладах дошкільної освіти, формування рівних можливостей та поваги до різноманіття з раннього віку.

    Антоніна Чубова, методистка навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи, навела приклади гендерних стереотипів, охарактеризувала їх вплив на професійне самовизначення молоді.

    Педагоги обмінювалися досвідом, жваво обговорювали питання, дискутували.

    Семінар відбувся в  доброзичливій діловій атмосфері. У заході взяли участь 37 осіб.