Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Формування соціальної активності та громадянської самосвідомості учнів засобами волонтерської діяльності»

    02/11/2023

    Із метою підвищення рівня управлінських компетентностей заступників директорів з виховної роботи закладів освіти інтернатного типу, спеціалізованої освіти Миколаївської обласної ради, реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020–2025 роки 01 листопада 2023 року на базі Антонівського мистецького ліцею кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО проведено обласний семінар «Формування соціальної активності та громадянської самосвідомості учнів засобами волонтерської діяльності» (далі – Семінар).

    Відкрила Семінар Наталія Клименюк, к. пед. н., в. о. завідувача кафедри. 

    Ольга Мілєйко, методист кафедри, наголосила на важливості волонтерського руху в закладах освіти як основи громадянського суспільства,  продемонструвала алгоритм дії заступника директора з виховної роботи щодо організації волонтерської діяльності з учнями. 

      Тему «Волонтерство як платформа соціальних перетворень» висвітлила Наталія Клименюк, а Ольга Литвиненко, к. пед. н., доцент кафедри, розповіла про самовіддану роботу волонтерів – людей доброї волі.

    Педагоги обмінялися досвідом роботи, поділилися планами на майбутнє.

    Під час практичної частини Семінару Валентина Скопіна, директор КЗ «Антонівський мистецький ліцей», і Наталія Беліченко, заступник директора з виховної роботи, провели екскурсію локаціями закладу освіти й ознайомили з діяльністю шкільних волонтерських груп.

    На кожній із локацій учні-волонтери дали змогу освітянам долучитися до благодійних справ: плетіння маскувальної сітки, виготовлення свічок, пакування чаїв для воїнів ЗСУ, а також благодійного ярмарку.

    Наприкінці заходу учні-волонтери спакували ящики з подарунками для ЗСУ. У цей день зібрано 3 600 грн, що передані волонтерами на потреби армії.

     Учасники подякували адміністрації закладу й учням за волонтерську і благодійну справу, що допомагає нашим воїнам наближати перемогу.