Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар «Диспраксія в учнів початкової школи: причини та шляхи корекції»

    29/09/2022

    14 вересня 2022 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар «Диспраксія в учнів початкової школи: причини та шляхи корекції». Цей захід був спрямований на об’єднання професійних зусиль фізичних реабілітологів інклюзивно-ресурсних центрів та учителів логопедів.

    Під час семінару Бавольська Оксана Володимирівна, методист обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти МОІППО ознайомила учасників з ознаками, видами та симптоматикою диспраксії у дітей та особливостями діагностування.

    Також у теоретичні частині Пріщак Людмила Олександрівна, директор інклюзивно- ресурсного центру № 2 м. Миколаєва, учитель логопед розкрила питання особливостей розвитку дітей із артикуляційною диспраксією. Для подальшого використання в роботі нею було окреслено варіанти труднощів навчання та представлена структура корекційної спрямованості мовленнєвого розвитку дитини.

    У практичній частині Соломка Володимир Валерійович, фізичний реабілітолог інклюзивно-ресурсного центру Єланецької районної ради продемонстрував практичні методи й техніки фізичної реабілітації та види фізичної активності для дітей з диспраксією.