Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар для вчителів хімії, які викладають за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України»

    27/11/2023

    24 листопада 2023 року працівники кафедр теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій, теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в дистанційному форматі провели обласний семінар «Застосування сучасних технологій навчання хімії за освітньою програмою «Інтелект України».

    З вітальним словом до учасників звернулася Вікторія Стойкова, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, науковий консультант проєкту в Миколаївській області, яка окреслила перспективний погляд на педагогічні технології найближчого майбутнього, зокрема сучасні тренди, інновації у сфері педагогічних технологій, тенденцію до індивідуалізації навчання за допомогою штучного інтелекту, підвищення доступності освіти для розвитку здібностей учнів.

    Галина Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор проєкту в Миколаївській області, ознайомила з особливостями реалізації науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» на Миколаївщині.

    Дар’я Блага-Мініна, методист кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, висвітлила переваги та стратегії ефективного застосування онлайн-інструментів для організації навчання на уроках хімії за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України», що дають змогу оптимально впоратися з викликами дистанційного формату освітнього процесу.

    Оксана Руденко, учитель хімії Миколаївського ліцею імені Олега Ольжича Миколаївської міської ради, визначила  проблеми викладання хімії в умовах дистанційного навчання, надала практичні рекомендації щодо їх подолання.

    Підсумовуючи, педагоги відзначили доцільність, актуальність і практичну спрямованість заходу. Дякуємо всім за плідну роботу!