Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний семінар для вчителів фізики та математики, які працюють за проєктом «Інтелект України»

    11/12/2023

    08 грудня 2023 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО проведено обласний семінар «Сучасні підходи до забезпечення якісного освітнього процесу з фізики та математики за проєктом «Інтелект України».

    Вікторія Стойкова, к. пед. н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, консультант проєкту в Миколаївській області, привітала педагогів, охарактеризувала основні риси освітнього середовища майбутнього й рекомендувала сучасні ресурси, якими можна скористатися як для власного розвитку, так і організації освітнього процесу.

    Галина Лебідь, к. пед. н., доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор проєкту в Миколаївській області, ознайомила з особливостями його впровадження на Миколаївщині.

    Олена Ліскович, к. пед. н., завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, розкрила питання відповідності навчальних програм Державному стандарту базової середньої освіти.

    Наталя Махровська, к. ф.-м. н., доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, на прикладі онлайн-дошки CleverMaths продемонструвала можливості для цифрової підтримки освітнього процесу.

    У практичній частині заходу вчителі-практики поділилися досвідом з організації навчальної діяльності учнів за проєктом «Інтелект України» в умовах сьогодення. 

    Олена Сіренко, учитель математики Миколаївського ліцею ім. О. Ольжича Миколаївської міської ради, учитель-методист, та Олена Мойсеєнко, учитель математики Миколаївського ліцею № 31 Миколаївської міської ради, показали прийоми, що дають можливість ефективно використовувати час і забезпечити активність учнів на уроці.

    Вячеслав Хоришко, учитель фізики Миколаївського ліцею № 2 Миколаївської міської ради, запропонував ефективні методи подолання утруднень у реалізації змісту навчальної програми з фізики в умовах дистанційного навчання.

    Марина Дінжос, учитель фізики та математики Миколаївського ліцею № 51 Миколаївської міської ради, розкрила питання щодо забезпечення наступності у викладанні інтегрованого курсу «Пізнаємо природу. Твої фізичні відкриття» і фізики.

    Підбиваючи підсумки, учасники відзначили його практичну цінність, визначили проблеми, що потребують вирішення.