Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний методичний актив учителів математики «Формування професійних компетентностей учителів математики в умовах переходу до Нової української школи»

    01/09/2022

    30 серпня 2022 року відбулося засідання обласного методичного активу вчителів математики «Формування професійних компетентностей учителів математики в умовах переходу до Нової української школи».

    Ольга Захар, к.пед.н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, та Олена Ліскович, к.пед.н., завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО,  привітали учасників  заходу з початком 2022–2023 навчального року.

    Еліна Рогожинська, методист кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, надала методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу з математики, акцентувавши на особливостях упровадження освітньої реформи Нової української школи в 5 класах закладів загальної середньої освіти.

    Тему «Реалізація компетентнісного потенціалу математичної галузі в умовах дистанційного навчання» розглянуто у двох аспектах. Наталя Махровська, к.ф.-м.н., доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, розкрила особливості реалізації змісту математичної галузі засобами компетентнісного підходу. Ганна Погромська, к.пед.н., доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, продемонструвала можливості інтеграції цифрових технологій у процес формування компетентностей на уроках математики. 

    Ірина Римар, учитель математики Миколаївського ліцею № 55 Миколаївської міської ради, поділилася досвідом якісної підготовки до ЗНО та НМТ із математики, а також розповіла про корисні ресурси для вдосконалення математичної грамотності випускників, зокрема ресурс «Експрес-математика для випускників» на сайті «Математика в цифровому суспільстві» у розділі ЗНО/ДПА.