Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний методичний актив учителів інформатики, керівників методичних об’єднань учителів інформатики «Інноваційні технології навчання інформатики: пошуки, проблеми, перспективи»

    25/08/2021

    25 серпня 2021 року відбувся обласний методичний актив «Інноваційні технології навчання інформатики: пошуки, проблеми, перспективи», організований навчально-методичною лабораторією ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування МОІППО. У заході взяли участь учителі інформатики та керівники методичних об’єднань учителів інформатики Миколаївщини.
    До учасників заходу з вітальним словом звернулася Ольга Захар, к.пед.н, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка запросила вчителів до активної участі в тренінгах із підготовки до НУШ у 5–9 класах. 
    Ольга Богданова, завідувачка, та Ганна Шевченко, методистка навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій, медіаосвіти та системного адміністрування МОІППО, підбили підсумки роботи минулого навчального року щодо роботи з учителями інформатики та обдарованими учнями, а також окреслили загальні тенденції роботи на 2021–2022 н. р. 
    Перед учасниками заходу виступила Оксана Пасічник, учитель інформатики Львівського ліцею «Сихівський», учасниця робочих груп із розробки Державних стандартів освіти НУШ інформатичної освітньої галузі, авторка модельної програми з інформатики, яка розповіла про інноваційні технології навчання інформатики в умовах Нової української школи. 
    Із матеріалами та ресурсами щодо формування інтернет-безпеки ознайомила учасників заходу Антоніна Букач, учитель інформатики Білоцерківської гімназії № 2 Білоцерківської міської ради, учитель-методист, директорка ТОВ «Академія цифрового розвитку». 
    Олег Полянчук, засновник VRobot.Education «Ігрові навчальні рішення у віртуальній реальності», презентував новинки віртуальної та доповненої реальності для уроків інформатики. 
    Питання навчально-методичного забезпечення викладання інформатики у 2021–2022 н. р. висвітлила Марина Корнієнко, учитель інформатики вищої категорії Харківської гімназії № 55 Харківської міської ради, учитель-методист, заслужений учитель України, авторка підручників з інформатики. 
    Матеріали та запис заходу на сайті ІТ-МОІППО (https://it.moippo.mk.ua/metodaktyvy/).
    У заході взяли участь 62 особи.