Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний методичний актив учителів фізики та астрономії

    24/08/2022

    23 серпня 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний методичний актив керівників методичних об’єднань учителів фізики та астрономії з проблеми «Ефективні форми співпраці методичних об’єднань учителів фізики та астрономії в умовах децентралізації». 

    Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників заходу та акцентувала увагу на важливій місії вчителя в умовах сьогодення.

    Олена Ліскович, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, означила сучасні виклики та можливості для професійного розвитку вчителя.

    Людмила Клименко, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, заслужений працівник освіти України, розкрила ціннісний потенціал шкільної фізики та навела приклади його використання з урахуванням сучасних умов. 

    Учасники заходу мали можливість ознайомитися з напрямами діяльності центрів професійного розвитку педагогічних працівників та новими підходами до організації професійних спільнот, що представила директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Баштанської міської ради» Ірина Левицька. 

    Тетяна Чехратова, консультант із предметів природничо-математичного циклу комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Вознесенської міської ради», розповіла про діяльність професійної спільноти вчителів природничого циклу в умовах підготовки до реалізації нового змісту освіти.

    Під час засідання проаналізовано результати попереднього навчального року й обговорено особливості викладання фізики та астрономії у 2022–2023 навчальному році. 

    Дякуємо всім за плідну роботу і бажаємо щасливого нового навчального року під мирним небом незалежної України!