Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний методичний актив учителів біології і екології

    25/08/2022

    23 серпня 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний методичний актив керівників методичних об’єднань учителів біології і екології з проблеми «Розвиток медіаграмотності вчителя біології Нової української школи». 

    Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників заходу та наголосила на важливості   розвитку медіаграмотності вчителя в сучасному інформаційному суспільстві.            

    Ірина Мироненко, старший викладач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, означила основні дороговкази щодо формування  медіаграмотності вчителя біології Нової української школи в умовах сьогодення.

    Руслан Шаламов, кандидат біологічних наук, учитель біології комунального закладу «Харківський науковий ліцей-інтернат «Обдарованість» Харківської обласної ради, креативний директор Творчого об’єднання «Соняшник», заслужений учитель України, ознайомив учасників заходу з наробками стосовно підходів до аналізу наукового медіаповідомлення та звернув увагу на необхідність  перевірки  достовірності наукових  фактів.

    Учасники обласної творчої групи «Інтеграція елементів медіаграмотності в навчання біології в умовах Нової української школи»: Юлія Ольшицька, учитель біології Миколаївської спеціалізованої І–ІІІ ступенів школи № 22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу Миколаївської міської ради, учитель-методист, та Юлія Александрова, учитель біології Первомайського ліцею «Лідер» Первомайської міської ради, учитель-методист, продемонстрували матеріали з педагогічної скарбнички щодо інтеграції елементів медіаграмотності в навчання біології в умовах Нової української школи.

    Також Юлія Ольшицька, яка працює за програмою НУШ,  розповіла про шляхи інтеграції медіаграмотності в освітній процес курсу «Пізнаємо природу. 5–6 класи (інтегрований курс)»,  автори – Шаламов Р. В., Каліберда М. С., Григорович О. В., Фіцайло С. С.

    Під час засідання  керівники методичних об’єднань отримали інформацію, електронний кейс матеріалів та обговорили особливості викладання біології і екології у 2022–2023 навчальному році. 

    Щиро дякуємо за роботу всім учасникам заходу та бажаємо в новому навчальному році  результативної праці, сповненої щастям та миром!