Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний методичний актив «Пріоритетні напрями діяльності в початковій школі у 2022/2023 н. р.»

    31/08/2022

    30 серпня 2022 року кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в змішаному форматі проведено обласний методичний актив «Пріоритетні напрями діяльності в початковій школі у
    2022/2023 н. р.».

    Сокуренко Олена Олексіївна, к.пед.н., доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, звернулася до освітян із вітальним словом та наголосила на важливості організації безпечного початку навчального року, збереження психічного та емоційного здоров’я учасників освітнього процесу.

    Стойкова Вікторія Володимирівна, к.пед.н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, підкреслила велике значення освіти та життєвих цінностей для суспільства в умовах невизначеності. Учасникам заходу представлено алгоритм планування зворотного зв’язку для системного й усвідомленого результату, доцільного відбору методів, дій, операцій, інструментів.

    Рибачук Оксана Анатоліївна, методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, розповіла про організацію освітнього процесу в початковій школі у 2022/2023 н. р. відповідно до вказівок та рекомендацій Міністерства освіти і науки України.

    Зміни в типових навчальних програмах для початкової школи висвітлила Бондаренко Вікторія Вікторівна, учитель початкових класів Миколаївського закладу загальної середньої освіти № 17 ім. Саражана В. Г. Миколаївської міської ради, старший викладач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

    Смола Оксана Миколаївна, методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, розповіла про психологічні аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного/післявоєнного стану та провела тренінг «Психосоціальна підтримка учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану». Учасники ознайомилися з поняттями «стрес», «травма», «резилієнс», відпрацювали «миттєві» навички надання першої психологічної допомоги колегам, учням, батькам учнів та самодопомоги в умовах війни. 

    Педагоги заповнили опитувальник учасника обласного методичного активу, у якому відзначили актуальність наданої інформації. На гугл-диску розміщено матеріали, що доповнюватимуться за потреби.

    У заході взяли участь 98 педагогічних працівників закладів освіти, педагогічних та науково-педагогічних працівників Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.