Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний лекторій «Людина у Всесвіті» на відзначення Дня науки в Україні та 150-річчя від дня народження Володимира Вернадського

    19/05/2023

    18 травня 2023 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО на відзначення Дня науки в Україні та 150-річчя від дня народження Володимира Вернадського проведено сьоме засідання лекторію «Людина у Всесвіті» для вчителів природничо-математичних дисциплін і зацікавлених наукою учнів закладів освіти Миколаївщини. Мета – мотивування учнівської молоді до занять наукою та популяризація наукових досягнень. 

    Присутніх привітав Василь Шуляр, д.пед.н., доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України.

    Людмила Клименко, к.пед.н, доцентка, доцентка кафедри, заслужений працівник освіти України, у своєму виступі розкрила актуальність відкриттів учених, винахідників у галузі авіа- та ракетобудування – ювілярів 2023 року.  

    Ганна Погромська, к.пед.н., доцентка, доцентка кафедри, ознайомила учасників із використанням можливостей штучного інтелекту та моделі SAMR.

    Учителі дізналися про нові ролі дронів, які учні зазвичай використовували в якості іграшок.

    Олена Ліскович, к.пед.н., завідувачка кафедри, довела, що сучасні дрони – це, у першу чергу, наші рятівники.

    На відміну від тематики виступів попередніх засідань, коли йшлося тільки про досягнення фундаментальних наук, на цьогорічному заході більше йшла мова про виживання – як результат впливу російсько-української війни на дійсність: Анастасія Кравченко, старший викладач кафедри, на практиці продемонструвала деякі ефективні засоби домедичної допомоги; Ірина Мироненко, старший викладач кафедри, висвітлила механізм використання ксенобота для транспортування ліків до конкретного пошкодженого органу живого організму. 

    Наталя Махровська, к.ф.-м.н., доцентка кафедри, звернула увагу педагогів на використання в освітньому процесі матеріалів про славетних вітчизняних учених-математиків. 

    Адміністрація інституту, працівники кафедри щиро вдячні вчителям фізики, математики, хімії, біології, астрономії – 170 учасникам сьомого засідання обласного лекторію «Людина у Всесвіті» – за співпрацю. Сподіваємося, що це сприятиме підвищенню професійних компетентностей педагогів, інтересу учнів до наук та якості природничо-математичної освіти в цілому.