Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний інструктивно-методичний семінар для вчителів технологій / трудового навчання

    26/08/2024

    23 серпня 2024 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО проведено обласний інструктивно-методичний семінар «Трансформація освітнього процесу з технологій і трудового навчання в сучасних умовах».

    Ольга Захар, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників заходу з Днем Прапора та наголосила на вагомій ролі вчителя в сучасних реаліях.

    Світлана Дікарева, методист кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, ознайомила  зі змінами в змісті технологічної освітньої галузі в Новій українській школі,  умовами  проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2025» у номінації «Технології  / Трудове навчання».

    Ганна Погромська, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО,  презентувала онлайн-дошку sandbox, можливості застосування штучного інтелекту в професійній діяльності педагога.

    Педагоги: Наталія Львовська, учитель технологій Миколаївської гімназії № 20 Миколаївської міської ради, та Ольга Добровольська, керівник гуртка Первомайського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Первомайської міської ради, поділилися досвідом роботи з поєднання традиційних  і сучасних підходів у ході виготовлення виробів.

    Під час семінару освітяни обговорювали проблеми, що виникають під час викладання предметів у 5–6 класах, зокрема щодо скорочення кількості годин, поділу класів на групи тощо.

    Дякуємо всім за плідну роботу! Бажаємо миру, здоров’я  та натхнення!