Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний інструктивно-методичний семінар для вчителів математики

    30/08/2023

    28 серпня 2023 року проведено обласний інструктивно-методичний семінар для вчителів математики «Формування професійних компетентностей учителів математики в умовах переходу до Нової української школи».

    Ольга Захар, к.пед.н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, обговорила з присутніми продовження реалізації засад нової української школи у 2023–2024 навчальному році та презентувала нові модельні програми з математики для учнів 7–9 класів.

    Еліна Рогожинська, методист кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, закцентувала увагу колег на освітніх втратах в галузі математики і розповіла про шляхи їх подолання в новому навчальному році.

    Зважаючи на те, що освітній процес має будуватися на інтегративному підході Олена Ліскович, к.пед.н., завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, навела приклади  щодо інтеграції природничої та математичної галузей освіти в середній (5–6, 7–9 класи) і старшій школі.

    Після завершення навчання учні складають національний мультипредметний тест, тому це питання є важливим для кожного вчителя. Наталя Махровська, к.ф-м.н., доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, надала практичні поради з підготовки майбутніх випускників і презентувала відкритий онлайн- курс «Експрес-математика», розроблений працівниками кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО.

    Відповідно до реформи Нової української школи вчителі мають створити на уроках умови, щоб учні могли співпрацювати та спілкуватися, застосовувати свою творчість, критично мислити та бути відповідальними за власні результати навчання. Ганна Погромська, к.пед.н., доцент, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, поділилася досвідом щодо розвитку ключових умінь ХХІ століття на уроках математики.