Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний інструктивно-методичний семінар для вчителів фізики та астрономії

    28/08/2024

    27 серпня 2024 року вчителі фізики та астрономії Миколаївщини зібралися на традиційний серпневий інструктивно-методичний семінар «Сучасні підходи до конструювання освітнього процесу з фізики на засадах Нової української школи».

    Людмила Трубнікова, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників і наголосила на важливій ролі педагога для забезпечення майбутнього нашої держави.

    Олена Ліскович, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, ознайомила з нормативним засадами конструювання освітнього процесу з фізики в НУШ, презентувала напрацювання обласної творчої групи вчителів-природничників.

    Фаїна Божинова, учитель фізики Харківської гімназії № 46 ім. М. В. Ломоносова Харківської міської ради, учитель-методист, відмінник освіти України, автор підручників і посібників з фізики, акцентувала увагу на нових підходах до навчання фізики, що реалізовані в сучасних навчально-методичних матеріалах.

    Практико-орієнтованими й затребуваними були виступи вчителів-пілотників: Ксенія Брунцвік, учитель фізики та астрономії Первомайського ліцею «Лідер» Первомайської міської ради, надала практичні поради з організації навчальної діяльності учнів з фізики на засадах НУШ, Валерій Пухалевич, учитель фізики та астрономії Миколаївського ліцею № 22 Миколаївської міської ради, учитель-методист, поділився досвідом оцінювання навчальних досягнень учнів.

    Ганна Погромська, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, майстерно продемонструвала нові можливості штучного інтелекту в організації навчально-пізнавальної діяльності учнів.

    Під час заходу освітяни активно брали участь у обговоренні проблемних питань, ділилися досвідом щодо їх вирішення. Запитання, які ще потребують вирішення, пропозиції та побажання систематизовані за допомогою дошки Padlet і стануть основою для планування подальшої роботи.

    Щиро дякуємо всім за плідну співпрацю!