Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласна творча майстерня вчителів технологій /трудового навчання «Гармонія»

    27/09/2024

    26 вересня 2024 року фахівці кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО провели третє засідання сертифікованого заходу обласної творчої майстерні для вчителів технологій/трудового навчання «Гармонія» з теми «Український вінок – краса та оберіг».

    З вітальним словом до учасників звернулась Олена Ліскович, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, яка відзначила важливу роль учителів технологій у вихованні гармонійної особистості, популяризації народних традицій українців.

    Ольга Волос, кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів МОІППО, розповіла про історію походження українського вінка та давні традиції його виготовлення. 

    Надія Сербулова, керівник міжнародного проєкту «Химери дикого степу», презентувала креативний простір для проведення історичної реконструкції побуту наших предків та реалізації творчого потенціалу майстрів з декоративно-ужиткового мистецтва, створений на території Новоодеської міської територіальної громади. 

    Тетяна Пироженко, майстриня Новоодеської міської територіальної громади, провела майстер-клас із виготовлення київського весільного вінка.

    Ганна Веремчук, керівник студії подарунків, учитель Миколаївського ліцею № 34 Миколаївської міської ради, презентувала досвід виготовлення віночків із сучасних матеріалів та створення квіткових композицій із овочів та фруктів.

    На дистанційному етапі навчання цього сертифікованого заходу слухачі повинні виготовити квітку з будь-якого матеріалу, що є умовою для отримання сертифікату.

    Підбиваючи підсумки, учасники відзначили доцільність, актуальність та практичну спрямованість заходу. Дякуємо всім за плідну роботу!