Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласна дискусійна панель «Громадянське суспільство через призму століть»

    06/12/2023

    Відповідно до річного плану роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, з нагоди Всеукраїнського тижня права та Дня волонтера 05 грудня 2023 року кафедрою філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів МОІППО в дистанційному режимі проведено засідання обласної дискусійної панелі «Громадянське суспільство через призму століть».  

    Вадим Жепало, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області, висвітлив актуальні питання з дотримання законодавства та прав людини в період військового стану, виокремивши основні завдання правозахисників на сучасному етапі, механізми надання правової допомоги громадянам. 

    Ірина Лободовська, учитель історії та правознавства Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса, розповіла про ідентичність націй як цивілізаційний бренд ХХІ ст.

    Юлія Погодаєва, учениця 10-Б класу Березанського ліцею, у власній доповіді акцентувала увагу на волонтерстві – основі громадянської активності суспільства.

    У засіданні узяли участь учителі й учні ЗЗСО Миколаївської області, науково-педагогічні, педагогічні працівники МОІППО, які розглянули низку питань щодо формування і розвитку громадянського суспільства в контексті сучасних викликів.