Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    НІ! – насильству

    29/11/2023

    28 листопада 2024 року в Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся захід «НІ! – насильству», що організовано за ініціативи директора інституту Василя Шуляра, методиста кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти Ольги Мілєйко та заступників директорів закладів освіти інтернатного типу Яни Котенко й Олени Кравченко. 

    Учасники – учні 3–6 класів КЗ «Миколаївська спеціальна школа № 3» та старшокласники Миколаївської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І–ІІІ ступенів № 7 Миколаївської обласної ради.

    Відкриваючи захід, Ольга Мілєйко зазначила, що протидія насильству в закладі освіти – це безперервна діяльність, яка вимагає від учасників освітнього процесу чіткого дотримання прийнятих правил поведінки, виконання посадових обов’язків тощо. Одним із головних завдань суспільства має стати захист дітей від усіх форм насильства, у тому числі домашнього, експлуатації, найгірших форм дитячої праці, інших проявів жорстокого поводження з дітьми (викрадення чи примусове вивезення з території України).

    Директор департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська та директор МОІППО Василь Шуляр привітали здобувачів освіти, побажали жити в мирній країні без агресії та насильства, наголосили на тому, що, завдячуючи ЗСУ й мужності захисників, ми маємо можливість навчатися, зустрічатися і спілкуватися.

    У світлій актовій залі інституту учні – учасники агітбригади розповіли присутнім про бажання жити в суспільстві без насильства та булінгу, про життя без страху й агресії. Свої виступи вони підкріпили цікавими малюнками та гарними піснями.

    Василь Шуляр та Алла Веліховська подякували дітям за чудову підготовку, вручили подарунки й запросили до кабінету безпеки, де вони ознайомилися з правилами, як уберегтися від наслідків надзвичайних ситуацій, а також грали в ситуативні ігри.  

    Василь Іванович провів для дітей і педагогів невеличку екскурсію-ознайомлення з історією інституту.

    У кабінеті безпеки здобувачів освіти зустріли завідувач навчально-методичної лабораторії Лілія Козирєва та методист Світлана Гіль, які продемонстрували різні можливі варіанти небезпеки в побуті й розповіли, як їх потрібно уникати, щоб зберегти своє життя та життя тих, хто поряд. Діти дивилися мультфільми з техніки безпеки, із зацікавленням слухали, адже все відбувалося в ігровій формі.

    Василь Шуляр, дбаючи про безпеку дітей, вручив кожному учаснику активностей світловідбивний браслет.  

    Учителі й учні щиро дякували директору і педагогам МОІППО за організовані для них активності та подарунки.