Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Міжнародний онлайн-семінар «Робота з учнями із розладами аутистичного спектру: досвід Чехії»

    03/06/2020
    У рамках реалізації міжнародного дворічного чесько-українського проєкту «На шляху до інклюзії», в якому беруть участь Миколаївська, Херсонська та Одеська області, 03 червня 2020 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено міжнародний онлайн-семінар «Робота з учнями із розладами аутистичного спектру: досвід Чехії» для педагогічних працівників Миколаївської області, які навчають дітей із розладами аутистичного спектру (далі – Семінар).

    Семінар відкрив Василь Шуляр, д. пед. н., доцент, директор МОІППО, заслужений учитель України, який зосередив увагу учасників на тому, що для дитини з розладами аутистичного спектру потрібно створювати ноосвітній ландшафт, як необхідний соціокультурний простір для розвитку та навчання.
    Під час другої частини Семінару досвід роботи з дітьми з розладами аутистичного спектру презентувала Зузана Жампахова, керівниця спеціальнопедагогічного центру при дитсадку та базовій школі Штольцова 16, м. Брно. Учасники ознайомилися з системою психолого-педагогічної підтримки дітей з розладами аутистичного спектру в закладі освіти, а також отримали матеріали Семінару та відповіді на актуальні питання щодо роботи з такими дітьми.
    У роботі Семінару взяли участь вчителі інклюзивних класів, вихователі інклюзивних груп, асистенти вчителів, асистенти вихователів та практичні психологи закладів освіти Миколаївської області (усього 122 особи).