Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    «Місце дислокації» з Миколою Плєховим

    28/04/2023

     26 квітня 2023 року кафедрою теорії й методики мовно-літературної та

    художньо-естетичної освіти МОІППО в дистанційному форматі проведено обласний майстер-клас для вчителів образотворчого та музичного мистецтв, керівників гуртків  художньо-естетичного напряму «Зустріч біля мольберта» з  миколаївським художником Миколою Плєховим.  

    Микола Олександрович Плєхов народився 08 січня 1987 року в місті Щолкіному АР Крим. У 2008 році закінчив Миколаївську філію Київського національного університету культури і мистецтв, Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури у 2010 році. 

    Педагоги з фаху – Олег Приходько, Дмитро Боляков, Юрій Макушин, Оксана Одайник, Віктор Свінарьов. Магістр реставрації творів мистецтва.

    З 2011 року працює в напрямку сакрального мистецтва «Ікона ХХІ століття». Учасник усеукраїнських пленерів «Мальовнича Україна» з 2008  року. Брав участь у проекті «Провінція», яку проводила Галерея на Спаській-45. У 2018 році разом з Дмитром Савелюком організували виставку «Будем знайомі». Основні персональні виставки М. Плєхова проходили в м. Миколаєві. Член національної спілки художників України з 2017 року. 

    Працює в галузі живопису, іконопису. Основні твори «Вид на Ялту» (2008), «Сонце сідає» (2010), «Київ» (2010), «Село Паляниця» (2011), «Падіння» (2018). 

    Під час зустрічі художник ознайомив учасників зустрічі зі своїми численними роботами виконані графічними та олійними фарбами, розкрив таємниці свого унікального творчого почерку й манери малювання, що відповідає унікальному стилю, де висока майстерність техніки в поєднанні з дивовижним внутрішнім відчуттям краси, свободи, розкутості засвідчують особливе світобачення. 

    У спілкуванні з художником Миколою Плєховим учасники зустрічі висловлювали своє захоплення майстерністю та тематикою представлених графічних та живописних робіт. В обговоренні  представлених робіт брали участь Володимир Гладишев, док. пед. наук, Ольга Мхитарян, к. пед. наук (МОІППО), Володимир Галущенко, художник (м. Новий Буг), вчителі ЗЗСО Миколаївської області Лілія Мартинюк, Ольга Юрковська, Олег Білий, Наталія Гордієнко, Ірина Новак, Володимир Андрусенко та інші учасники заходу. 

    На завершення заходу, вже стало традицією, спільне виконання пісні «Ой у лузі червона калина» («Бумбокс» Андрій Хливнюк») учасниками зустрічі. 

    Зустріч із Миколою Плєховим стала яскравою мистецькою сторінку для  вчителів  ЗЗСО Миколаївської області.