Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Методична студія «Діджиталізація освітнього процесу на уроках географії під час дистанційного та змішаного навчання»

    19/05/2023

    17 травня 2023 року кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО проведено методичну студію «Діджиталізація освітнього процесу на уроках географії під час дистанційного та змішаного навчання» для керівників методичних об’єднань учителів географії та вчителів географії Миколаївської області. 

    Слюсар О. І., методист із географії, економіки та фінансової грамотності МОІППО, ознайомила педагогів з нормативними документами з упровадження принципів НУШ у природничу освітню галузь. 

    Заклади освіти на сучасному етапі намагаються організувати навчання в дистанційному форматі, упроваджуючи у свою роботу інформаційно-цифрові технології. Але не всі педагоги й учні глибоко обізнані з ними, що впливає в цілому на ефективність освітньої діяльності закладу. Вирішення цих суперечностей можливе за умов постійного самовдосконалення педагогів у сфері діджиталізації освітнього процесу та тісної взаємодії з учнями.

    Горбатюк С. Д., учителька Миколаївського гімназії № 35 Миколаївської міської ради, учитель-методист, поділилася досвідом з використання інформаційно-комунікаційних технологій для формування інформаційних компетенцій учителя та учня в умовах дистанційного і змішаного навчання, а також ознайомила педагогів із добіркою корисних інтернет-сервісів для уроків географії.

    Розроблені нею алгоритми роботи з цифровими ресурсами, інтерактивні практичні роботи допоможуть педагогу зробити урок креативним і наочним (Google Maps, Storymap, Оnline Test Pad, Оnline Test Pad, Quizizz, Kahoot, Classtime, Wordwall, ThingLink, конструктор Learningapps).

    Світлана Дмитрівна продемонструвала функціональні можливості власного блогу «Меридіан» в умовах дистанційного та змішаного навчання.

    Учителі поділилися досвідом, обговорили переваги й недоліки, запропонували власні розробки, напрацювання і корисні інформаційні ресурси.

    Усього в заході взяли участь 26 осіб.