Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    МЕТОДИ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ОСОБИСТОСТІ В КРИЗОВИЙ ПЕРІОД ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

    28/04/2022
    28 квітня 2022 року навчально-методичною лабораторією практичної психології, соціальної роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено мегапотужну та згуртовано-ресурсну обласну майстерню для працівників психологічної служби «Методи психологічної підтримки особистості в кризовий період життєдіяльності». Майстерня відбулася у форматі ZOOM для 100 учасників.

    Дякуємо нашим любим спікерам за практичний досвід, що нині є вкрай важливим та цінним для всіх нас.
    Ірина Хозраткулова, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО, надала алгоритм першої психологічної допомоги дорослій людині в стресовому стані та познайомила з протоколами супроводу.
    Ірина Галкович, практичний психолог Миколаївської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів мистецтв і прикладних ремесел експериментального навчального закладу всеукраїнського рівня «Академія дитячої творчості», показала у дії інструменти психологічної підтримки дитини у кризовій ситуації: арттехніки та проєктивні методики, сторітелінг.
    За допомогою арттерапевтичної вправи «Парасолька», що провела разом із учасниками майстерні Марія Моргун, практичний психолог Миколаївської гімназії № 41, фахівці мали можливість стабілізувати власний емоційний стан та зняти тривожність.
    Наталія Пігур, практичний психолог ЗДО № 7 Миколаївської міської ради, поділилася важливим досвідом роботи та дієвими методами в роботі із дітьми, що зараз перебувають за кордоном.
    З діагностикою психоемоційних травм та корекцією емоційного стану у дітей за допомогою книги «Сміливий Барс» познайомила учасників Галина Номировська, практичний психолог ЗДО № 22 Миколаївської міської ради, психолог кризової психологічної служби з 2014 року.
    Галина Рурик, викладач Миколаївського національного аграрного університету, психолог, арттерапевт, коуч-консультант, налаштувала фахівців на ресурсний стан за допомогою техніки заземлення та релаксації.
    З методикою кляксографії учасники не тільки познайомилися, але й мали змогу спробувати її застосувати практично разом зі спікеркою Ольгою Самбурською, практичним психологом ЗДО № 50 Миколаївської міської ради.
    Наталія Остафій-Туз, практичний психолог ЗЗСО І–ІІІ ступенів № 26 Миколаївської міської ради, поділилася досвідом проведення дистанційних занять зі школярами з метою психологічної підтримки дітей під час воєнного стану.
    Дякуємо всім, хто долучився до заходу, хто дбає про психологічну підтримку учасників освітнього процесу та не стоїть осторонь кризового періоду в житті кожного з нас!
    Всім учасникам заходу, спікерам, фахівцям, колегам та всім українцям бажаємо стійкого резилієнсу, наповненості та ресурсності, незламності духу, професійної витримки та налаштованості на подальшу роботу та допомогу! Все буде Україна! Разом – до ПЕРЕМОГИ!