Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Методактив «Особливості організації освітнього процесу в Новій українській початковій школі»

    31/08/2021

    30 серпня 2021 року кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в дистанційному форматі проведено методактив «Особливості організації освітнього процесу в Новій українській початковій школі».
    Оксана Рибачук, методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розповіла про підсумки 2020–2021 н.р. та перспективи розвитку початкової освіти в області в контексті реформування освіти України. 
    Сучасні вимоги до організації освітнього процесу в початковій школі висвітлила Оксана Смола, методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

    Про науково-методичний супровід усеукраїнського експерименту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти» та регіонального експерименту «Упровадження технології інтегрованого навчання в початковій школі на засадах ідей та положень Нової української школи на базі МОІППО та закладів загальної середньої освіти області» розповіли Сокуренко Олена Олексіївна, к.пед.н., доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти, Степанець Наталія Михайлівна, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

    У рамках фестивалю «Інновації в підготовці випускника Нової української початкової школи» (за результатами всеукраїнського та регіонального експериментів) досвідом своєї роботи поділилися вчителі-експериментатори закладів загальної середньої освіти області. Яковенко Любов Василівна, спеціаліст зі звʼязків із громадськістю та пресою видавництва «Ранок», дитяча письменниця, автор методичних посібників для дошкільних працівників та вчителів початкових класів, висвітлила питання навчально-методичного забезпечення організації освітнього процесу в початковій школі. Учасників методактиву проінформовано про зміни в графіку підготовки вчителів початкових класів у ІІ півріччі 2021 року. У заході взяли участь 58 педагогічних працівників закладів освіти, учасників регіонального експерименту, педагогічних та науково-педагогічних працівників Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.