Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Майстер-клас для вчителів і викладачів англійської мови

    19/12/2023

    18 грудня 2023 року кафедрою теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО у форматі зум-конференції проведено майстер-клас «Здійснення оцінювання з використанням генеративного ШІ для розвитку критичного мислення та запобігання академічній недоброчесності» для вчителів і викладачів англійської мови закладів освіти Миколаївщини. 

    Модератор – Лідія Айзікова, старший викладач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО.

    Спікерка Олена Танчик, доктор філософії в галузі економіки, викладач англійської мови, доєдналася до події зі Сполучених Штатів Америки. Як запрошений науковий співробітник за програмою «Фулбрайт» вона здійснювала дослідження в Університеті штату Арізони, де нині продовжує роботу. 

    Відкрив захід Василь Шуляр, д. пед. н., професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, який  привітав учасників та надихнув їх на плідну роботу, поділившись мотивуючим прикладом використання технології ШІ. 

    Олена Танчик розповіла про досвід упровадження технологій штучного інтелекту в процес навчання мов, запобігання випадкам академічної недоброчесності, обговорила з педагогами  шляхи спонукання учнів до доречного та продуктивного застосування ШІ з користю для розвитку їхніх мовних навичок і ключових життєвих компетентностей, а також навела перелік інструментів, що можуть збагатити арсенал учителя в його діяльності.

    Підсумки зустрічі підбила Галина Гич, к. пед. н., доцент, завідувачка кафедри мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО, яка подякувала спікерці й учасникам за інтерес до актуальних освітніх змін, готовність знайти час для обміну досвідом заради професійного самовдосконалення.

    Педагоги дійшли висновку, що попереду їх чекає вирішення важливого завдання – знаходження рівноваги між передовими технологіями й традиційними методами навчання.

    У майстер-класі взяли участь майже 100 учителів і викладачів закладів освіти Миколаївської області, науково-педагогічні працівники МОІППО. 

    Вдячні освітянам за активну та творчу співпрацю!