Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Культура добросусідства в дошкіллі Миколаївщини

    19/06/2024

    З метою підвищення обізнаності педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Миколаївщини щодо всеукраїнського інтегрованого наскрізного курсу «Культура добросусідства», популяризації регіональної парціальної програми й методичних рекомендацій з міжкультурної та громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина» 19 червня 2024 року у форматі зум-конференції відбулася обласна творча група педагогів закладів освіти «Культура добросусідства в закладах дошкільної освіти».

    У заході взяли участь колежанки, які навчаються за програмою компетентнісного та діяльнісно орієнтованого вибіркового модуля «Методика впровадження програми з міжкультурної і громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Регіон» за інтегрованим курсом «Культура добросусідства».

    Організатор – кафедра теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО. Модератор  – Олена Маланчук, методист кафедри.

    Під час зустрічі обговорено особливості планування програмно-методичного комплекту до Регіональної парціальної програми, методичних рекомендацій з міжкультурної та громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина» під науковим керівництвом Лії Олійник.

    Представлено ідеї створення методично-дидактичних посібників до регіональної парціальної програми та методичних рекомендацій з міжкультурної і громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина»:

    • Люди та пам’ятки Миколаївщини (Тетяна Івасюк, Наталя Літвінова).
    • У світі традицій, культури та ремесел Миколаївщини (Людмила Лещенко).
    • Мій світ людей (Олена Рещенко, Аліна Карлюга, Ірина Живило).
    • Культура добросусідства у співпраці з батьками дошкільників (Ірина Григорчак, Ілона Архипенко).
    • Цікаво про English для дошкільнят (Лілія Філіппова).
    • Природа Миколаївського краю (Олена Рещенко, Наталія Каніна, Наталія Яковлева).
    • Культура добросусідства без обмежень (Наталія Літвінова, Оксана Вербик).
    • Музичні перлинки Миколаївщини (Тетяна Бундєєва).
    • Антологія культури добросусідства для дошкільнят (Оксана Вербик).

    Учасниці ознайомилися з досвідом культури добросусідства в дошкіллі Закарпаття (Ольга Романчак), та Херсонщини (Ольга Стребна, Вікторія Роздорожня).

    У режимі вільного мікрофона педагогині висловили пропозиції щодо створення програмно-методичного комплекту до Регіональної парціальної програми й методичних рекомендацій з міжкультурної та громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина».

    До роботи долучилися 49 учасниць.