Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Культура добросусідства в дії

    26/03/2024

    26 березня 2024 року на базі комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Коблівської сільської ради Миколаївського району (директор – Оксана Вербик) у змішаному форматі відбулася робоча зустріч обласної творчої групи «Культура добросусідства в ЗДО» (керівниця – Лія Олійник).

    Під час зустрічі учасниці ознайомилися з досвідом роботи Коблівського ЗДО (ясел-садка) «Сонечко» щодо реалізації регіональної парціальної програми, методичних рекомендацій з міжкультурної і громадянської освіти дітей дошкільного віку «Український віночок. Миколаївщина». 

    Діти дізналися про мандри чумаків на Миколаївщині, виготовляли та куштували медовий чумацькій хліб за стародавнім рецептом, грали в народні ігри з Юрієм Шевченком, реконструктором історичних подій. Приємним сюрпризом для дітей були подарунки, вітальна листівка і відеозвернення від однолітків – вихованців комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» № 4 Миколаївської міської ради (фахівчині: Наталія Літвінова, Олександра Зінченко, Валентина Трубіна).

    Педагогині презентували дидактичні матеріали «Український віночок. Миколаївщина», розробили програму спільного засідання з освітянами Херсонщини та спланували участь у XI Всеукраїнській робочій нараді з упровадження курсу «Культура добросусідства». 

    Захід відбувся в конструктивному полілозі. Усього – 16 учасниць.