Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Кафедрі – 25!

    23/09/2024

    20 вересня 2024 року відбулося святкове засідання кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, присвячене 25-річчю з дня створення.

    Василь Шуляр, доктор педагогічних наук, директор інституту, заслужений учитель України, вітаючи з ювілеєм, відзначив, що кафедра має унікальні традиції, які сприяють професійному зростанню педагогічних працівників і розвитку обдарованої учнівської молоді, та наголосив на вагомій ролі структурного підрозділу в популяризації досягнень українських учених і винахідників, їх внеску у світову науку.  

    Ми щиро вдячні директору Департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Аллі Веліховській, кандидату педагогічних наук, яка розпочинала свою наукову кар’єру доцентом кафедри, за те, що, не зважаючи на високу зайнятість, віднайшла можливість розділити наше свято. Алла Борисівна тепло привітала присутніх, згадала приємні моменти тісної співпраці, відзначила вагому роль інституту в цілому і кафедри зокрема у розвитку освіти області.

    Кафедра  заснована 1999 року. З серпня 2000 року до 2022 року її очолювала Людмила Клименко, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України, яка й провела для присутніх екскурсію сторінками історії кафедри, відзначивши такі унікальні заходи, як: відкрита педагогічна студія «Наука і ми», лекторій «Людина у Всесвіті», зустрічі з видатними вченими, родинні свята, наукові конференції, екологічні проєкти, стажування на базі наукових установ, конкурс «Енергія», фестиваль «Моя STEM-ідея» тощо. Людмила Олександрівна презентувала книгу «Кафедрі – 25», у якій висвітлено діяльність структурного підрозділу від дня створення і до цього часу.

    Сучасні напрями роботи структурного підрозділу презентувала Олена Ліскович, яка обіймає посаду завідувача з січня 2022 року. В умовах воєнного стану працівники кафедри  продовжують працювати  (кафедральне дослідження, проведення занять зі слухачами курсів, підготовка до впровадження нового державного стандарту, тренінги та заняття з домедичної допомоги, майстерні, творчі групи) і мріють про час, коли зможуть це робити без  повітряних тривог і вибухів.

    На заході були присутні представники адміністрації інституту та завідувачі кафедр, які звернулися теплими словами привітання, побажали співробітникам кафедри-ювілярки нових ідей і їх успішної реалізації.

    Щиро дякуємо всім за співпрацю та підтримку, а нашим відважним захисникам – за можливість жити і працювати у вільній та незалежній Україні.