Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Інтеграція рухової активності в професійну діяльність педагогів, які працюють з дітьми, які мають освітні труднощі

    21/10/2024

    18 жовтня 2024 року відбувся ІІІ заключний майстер-клас сертифікованого заходу «Цикл навчальних майстер-класів «Інтеграція рухової активності в професійну діяльність педагогів, які працюють з дітьми, що мають освітні труднощі». Зазначений цикл розроблено та зреалізовано працівниками обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти МОІППО. Навчання пройшли близько 50 педагогів Миколаївщини.

    Заключне заняття було спрямовано на добір дієвих форм фізичної активності відповідно типу навчальних труднощів та фізичних можливостей здобувача освіти; висвітлено практичне застосування ефективних інструментів для педагогічних працівників, залучених в освітній (корекційний) процес.

    Підсумкове заняття узагальнило практичні кейси освітньо-корекційого спрямування, з елементами фізичної активності, які були підготовлені учасниками заходу.

    Протягом циклу майстер-класів учасники:

    • поглибили й розширили свої знання щодо впливу рухової активності на вищу нервову діяльність (ВНД) дитини; 
    • збагатили власний досвід із визначення потреби та застосування адекватної рухової активності в освітньому (корекційному) процесі;
    • навчилися аналізувати дані про фізичні можливості здобувачів освіти; обирати/пропонувати форми, методи,  прийоми рухової активності; уникати перевантажень.

    Дякуємо всім учасникам заходу за професіоналізм, щирість та небайдужість!