Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    ІНСТРУКТИВНО-МОТИВАЦІЙНИЙ СЕМІНАР (для вчителів базової школи, які працюватимуть за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України»)

    21/05/2022
    Відповідно до річного плану роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, з метою надання інформації про науково-педагогічний проєкт «Інтелект України» та заклади загальної середньої освіти, що працюють за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України» в Миколаївській області, 20 травня 2022 року кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти в онлайн-режимі проведено інструктивно-мотиваційний семінар для вчителів базової школи, які працюватимуть за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України» у 5 класах у 2022–2023 н. р..

    Вікторія Стойкова, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, координатор проєкту в Миколаївській області, у презентації акцентувала увагу на командній роботі як умові сталого розвитку закладу освіти.
    Олена Сокуренко, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, висвітлила питання щодо наступності початкової та базової середньої освіти на засадах ідей і положень Концепції «Нова українська школа».
    Галина Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор проєкту в Миколаївській області, та Вікторія Іванова, заступник директора з навчально-виховної роботи Миколаївської загальноосвітньої школи І–ІІ ступенів № 51 Миколаївської міської ради, розкрили наукове підґрунтя розвитку критичного мислення у проєкті та особливості його впровадження в закладах освіти Миколаївської області.
    Під час практичного блоку педагогами базової школи із власного досвіду роботи надано інформацію щодо компетентнісного підходу в проєкті, ефективного використання технологій у базовій школі, реалізації положень STEM-освіти, методичних аспектів упровадження технологічних вправ.
    У семінарі взяли участь педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти Миколаївщини, науково-педагогічні працівники МОІППО (усього – 70 осіб).