Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Інформація про презентацію проєкту розвитку STEM-освіти в Миколаївській області «Обласна мережа STEM-центрів як FabLab та універсальні STEM-лабораторії у закладах освіти»

    12/08/2021

    12 серпня 2021 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася презентація проєкту розвитку STEM-освіти у Миколаївській області «Обласна мережа STEM-центрів як FabLab та універсальні STEM-лабораторії в закладах освіти». У заході взяли участь голови, начальники відділів (управлінь) освіти, керівники закладів загальної середньої освіти Веснянської, Єланецької, Шевченківської, Коблівської, Первомайської, Новобузької, Березанської, Снігурівської територіальних громад Миколаївської області.

    До учасників заходу з вітальним словом звернулася очільниця департаменту освіти і науки Миколаївської держадміністрації Алла ВЕЛІХОВСЬКА, яка наголосила на важливості розвитку STEM-освіти в сучасному світі, а також запропонувала присутнім узяти активну участь у розбудові обласної мережі STEM-центрів. 

    Інформативною та змістовною була доповідь директора Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василя ШУЛЯРА, який  презентував учасникам досвід МОІППО з цифровізації післядипломної освіти. 

    Ольга Захар, заступниця директора Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, познайомила присутніх зі STEM-середовищем МОІППО.

    Проєкт розвитку STEM-освіти у Миколаївській області «Обласна мережа STEM-центрів як FabLab та універсальні STEM-лабораторії у закладах освіти» презентував Антон ДЗЮБА, голова правління БФ «Фонд освітніх ініціатив», який окреслив шляхи створення регіональної мережі національного освітнього технопарку.  

    Практичними порадами щодо формування інноваційного освітнього середовища закладу освіти з учасникам заходу поділився Ігор СТАРЕНЬКИЙ, керівник освітніх проєктів БФ «Фонд освітніх ініціатив», автор і розробник торгівельної марки STEAM Lab. 

    Завершився захід демонстрацією STEM-обладнання МОІППО, яку провела Ольга БОГДАНОВА, завідувачка навчально-методичної лабораторії ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування. 

    Загалом у заході взяли участь 22 особи.