Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    ІІІ (підсумкове) засідання творчої групи «Формування інформаційної компетентності учнів на уроках інформатики в початковій школі»

    25/11/2021

    25 листопада 2021 року в дистанційному форматі відбулося ІІІ (підсумкове) засідання творчої групи «Формування інформаційної компетентності учнів на уроках інформатики в початковій школі» (куратор Ганна Шевченко, методист навчально-методичної лабораторії ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування).

    Метою творчої групи є пошук ефективних шляхів формування інформаційної компетентності учнів на уроках інформатики в початковій школі, активізація творчої та професійної діяльності вчителів.

    Під час засідання учасники творчої групи прозвітували про виконану роботу протягом року:

    Усі охочі педагоги Миколаївської області мають змогу долучитися до наповнення навчальними матеріалами зазначеної платформи. Матеріали надсилати на електронну адресу (it-moippo@moippo.mk.ua), що будуть розміщені зі збереженням авторських прав. Відповідний лист Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти було надіслано на всі заклади освіти Миколаївщини.

    Окрім відеоуроків, підготовлених протягом 2021 року, платформа «ЯВІ. Я вивчаю інформатику» містить інтерактивні вправи, ребуси, хмари слів, інтерактивні плакати/аркуші, вікторини з усіх тем інформатики початкової школи, а також вправи з елементами STEM-освіти, що були створені учасниками творчої групи в 2020 році.