Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    ІІ засідання обласної творчої групи вчителів біології

    26/10/2023

    З метою підготовки вчителів біології до реалізації Концепції «Нова українська школа» 25 жовтня 2023 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в режимі зум-конференції проведено друге засідання обласної творчої групи «Упровадження методу проєктів як засобу реалізації діяльнісного підходу в освітньому процесі з біології в умовах STEM-освіти» (далі – Творча група). 

    Ірина Мироненко, старший викладач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, проаналізувала роботу Творчої групи на дистанційному етапі. 

    Під час другого засідання презентовано матеріали, розроблені учасниками до науково-методичного посібника «Упровадження методу проєктів як засобу реалізації діяльнісного підходу в освітньому процесі з біології в умовах STEM-освіти».

    Юлія Ольшицька, учитель біології Миколаївського ліцею № 22 Миколаївської міської ради, учитель-методист, продемонструвала STEM-проєкти з дослідження мікросвіту живої природи (на прикладі різних видів інфузорій). 

    Олена Яргункіна, учитель біології Вознесенської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 6 Вознесенської міської ради, учитель-методист, зацікавила учасників  дослідницьким проєктом з вирощування грибів у домашніх умовах. 

    Учителі біології Миколаївського ліцею № 38 ім. В. Д. Чайки Миколаївської міської ради Світлана Хаміцевич та Анна Калмикова ознайомили вчителів із власними напрацюваннями щодо роботи над екологічними проєктими. 

    Наталя Бишева, учитель біології та екології  Южноукраїнського ліцею № 5 Южноукраїнської міської ради, учитель-методист, та Людмила Кушнір, учитель біології Баштанського ліцею № 1 Баштанської міської ради, учитель-методист, розповіли про учнівські проєкти з біології.

    Фелікса Мозгова, учитель біології Червонянської гімназії Воскресенської селищної ради Миколаївського району, учитель-методист, акцентувала увагу на актуальності обраної проблеми в умовах Нової української школи.      

    Вдячні кожній учасниці Творчої групи та бажаємо нових професійних злетів під мирним небом України.