Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Гостьова лекція Тараса Кременя для вчителів української та зарубіжної літератур

    13/03/2023

    10 березня 2023 року кафедрою теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО в зум-форматі організовано гостьову лекцію в межах роботи творчої групи вчителів української та зарубіжної літератур «Література рідного краю в постатях: Дмитро Кремінь».

    Практику гостьових лекцій розпочато в інституті з 2023 року за ініціативи кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, що поступово набуває поширення в усіх структурних підрозділах. 

    Перед учителями української і зарубіжної літератур Миколаївської області виступив син ювілейника – Уповноважений із захисту державної мови, народний депутат VIII скликання, к.філол.н., доцент Т. Кремінь.

    Цього разу це була не стандартна лекція, а особистісно-фаховий діалог учасників творчої групи з нашим знаним земляком. Тарас Дмитрович не тільки поділився власним баченням шкільного вивчення творчості Дмитра Кременя, а й підкреслив значення його поетичного доробку для плекання майбутнього покоління громадян України як свідомих носіїв рідного слова, поборників свободи й незалежності держави. Запрошений лектор відповів на питання вчителів і щиро подякував за вивчення творчості лавреата найвищої літературної премії України, ювілей якого відзначається на державному рівні. 

    Гостьова лекція відбулася з метою реалізації інноваційного проєкту МОІППО «Шануймо Поета: Дмитро Кремінь у пам’яті миколаївців», третій етап якого присвячений 70-річному ювілею поета.