Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Екологічна акція «Місто в парку»

    18/04/2024

    За ініціативи Миколаївської обласної громадської організації «Об’єднання економістів», журналу «Економіст»17 квітня 2024 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти стартувала екологічна акція «Місто у парку».

    Мета – створення локальних зелених паркових зон у населених пунктах (містах, селищах, селах) через висадження самопророслих паростків дерев, традиційних для відповідної місцевості.

    Для організованого проведення акції відбулася онлайн-консультація для керівників закладів освіти, учителів біології та трудового навчання (технологій), керівників гуртків відповідного напряму.

    Василь Шуляр, д. пед. н., доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, привітав учасників і наголосив на важливості озеленення та формування екологічної свідомості в широких верств населення нашого регіону.

    Олексій Мирошниченко, к. е. н., академік Академії економічних наук України, головний редактор журналу «Економіст», заслужений економіст України, висвітлив основні завдання, економічні перспективи озеленення шкільного подвір’я, створення паркових зон з використанням самопророслих паростків дерев.

    Ірина Мироненко, старший викладач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, надала практичні поради з вибору рослин, посадки саджанців у ґрунт і догляду за ними.

    Освітяни долучилися до обговорення організаційних питань, обмінялися досвідом щодо озеленення пришкільних ділянок.

    Сподіваємося, що розпочата екологічна акція «Місто у парку» стане містком між сьогоденням і мирним майбутнім.

    Уквітчаємо та збережемо Миколаївщину!