Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    День рідної мови у МОІППО

    27/10/2023

    27 жовтня 2023 року кафедрою теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у змішаному форматі проведено українознавчу гуртівку «Мова єднання, незламності та перемоги», присвячену Дню української писемності та мови. 

    Під час заходу шанувальники рідного слова мали можливість ознайомитися з різноманітними презентаційними матеріалами про значення Дня української писемності та мови в умовах, коли українці виборюють право на свою мову, державу, країну. 

    Інтерес працівників МОІППО до історії сьогодення української мови був продемонстрований через виконання цікавих завдань для перевірки рівня державомовної компетентності. 

    Колеги з натхненням прослухали й написали ХХІІІ Усеукраїнський радіодиктант національної єдності. 

    Насамкінець гуртівки учасникам було запропоновано долучитися до онлайн відкриття ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.