Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    День безпечного інтернету для педагогів Миколаївщини

    12/02/2021

    Проблема безпеки в Інтернеті вже не здається Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що нині вона постала особливо гостро. Кожного року аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється, її переважну частину становить молоде покоління – діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрозу, що може чекати на них у віртуальному просторі. Не менш небезпечним є інтернет-середовище для дорослих, які нехтують правилами безпечної поведінки, мотивуючи це тим, що «до цього я вже користувався/користувалася і нічого страшного не відбулося».

    09 лютого 2021 року у світі відзначався День безпечного інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету», що проводився з метою залучення до дій тих, які відіграють значну роль у створенні кращого інтернету. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

    До Дня безпечного інтернету з 08 до 12 лютого 2021 року навчально-методичною лабораторією інформаційно-комунікаційних технологій, медіаосвіти та системного адміністрування МОІППО для педагогів Миколаївщини проведено освітній вебквест «Пірати інформаційного світу» та вебінар «Корисний vs шкідливий інтернет».

    До вебквесту долучилися 115 педагогів області. Під час гри учасники отримали знання щодо: безпечної роботи в мережі «Інтернет», понять «інтернет-піратство», «цифровий слід», законодавчої підтримки інтернет-користувача, академічної доброчесності, видів кіберзагроз; удосконалили  навички зі створення безпечних паролів до онлайн-ресурсів, розпізнавання фейкових публікацій, сайтів та облікових записів користувачів; навчилися протистояти кіберагресії та кібербулінгу, створювати інфографіку.

    09 лютого 2021 року відбувся прямий ефір вебінару, до якого  долучилися більше 300 учасників. Спікери заходу: Ольга Богданова – завідувач навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій, медіаосвіти та системного адміністрування,  Едуард Хвастіков –  методист навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій, медіаосвіти та системного адміністрування Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, ознайомили учасників із основними загрозами та залежностями, визначили основні правила безпечного використання всесвітньої мережі «Інтернет» та поважливого онлайнового спілкування.