Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Авторська творча майстерня Василя Шуляра (друга сесія)

    05/04/2024

    04 квітня 2024 року розпочато роботу другої сесії авторської творчої майстерні «Компетентнісно орієнтовані вправи в системі літературної освіти (7–9 класи НУШ): запитання, завдання, задачі».

    Науковий керівник – Василь Шуляр, д. пед. н., доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України.

    Учасники ознайомилися з типами компетентнісних вправ у системі літературної освіти. Василь Шуляр акцентував увагу на трьох типах вправ: компетентнісно зорієнтовані літературні запитання, завдання і задачі, а також на прикладі медитативної елегії Тараса Шевченка «Розрита могила», що вивчається у 7 класі НУШ, продемонстрував методику конструювання компетентнісно зорієнтованих літературних вправ. Педагоги обговорили представлену методику,  обмінялися думками.

    Інтерес у вчителів викликала запропонована науковцем майстерка «Конструювання компетентнісно зорієнтованих вправ», під час якої освітяни практикувалися в їх створенні в ході аналізу поезії Дмитра Кременя «Моя вулиця». 

    Далі учасників чекає індивідуальна творча робота зі складання компетентнісно орієнтованих запитань, завдань і задач з української та зарубіжної літератур для учнів 7 класу Нової української школи.

    Дякуємо Василю Івановичу – автору ідеї за розроблення і впровадження науково-методичних інновацій!

    Дякуємо всім присутнім за дружню та позитивну атмосферу, зацікавленість і продуктивну роботу!

    Разом до Перемоги!