Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    01 грудня – Всесвітній день порозуміння з ВІЛ -інфікованими!

    01/12/2021

    На переконання фахівців, проблема ВІЛ-інфекції/СНІДу давно вже вийшла за межі медичної. У її основі лежать соціальні аспекти, а це проблеми культури, виховання, освіти, формування здорового способу життя, безпечної щодо ризиків інфікування ВІЛ поведінки.

    Епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекції/СНІДу в Миколаївській області залишається напруженою. Сучасний стан епідемії ВІЛ-інфекції в країні й області характеризується високою активністю прихованого компонента епідемічного процесу, що формується за рахунок недіагностованих хворих на ВІЛ-інфекцію. Отримані дані свідчать про те, що від третини до половини ВІЛ-позитивних осіб, виявлених за даними лабораторних досліджень, залишаються поза медичним спостереженням та є джерелом збудника інфекції.

    Із часу виявлення першого випадку ВІЛ-інфекції у 1992 році донині в Миколаївській області офіційно зареєстровано 22 211 випадків ВІЛ-інфекції та 6 224 випадки захворювання на СНІД.

    ВІЛ – хвороба цивілізації! Лише спільними зусиллями, шляхом партнерства закладу освіти і сім’ї ми можемо сформувати особистість учня,  толерантного до інших та вмотивованого на здоров’язбереження.